Progressiva

VI ÄR SPECIALISTER PÅ PROGRESSIVA GLASÖGON

Progressiva glasögon är det bästa alternativet för dig som blivit ålderssynt, så kallad presbyopi. Normalt inträffar det när du är mellan 40 och 50 år. Du får svårt att se på nära håll i dålig belysning eller när du exempelvis ska läsa små texter. De progressiva glasen ger dig en behaglig och allsidig lösning.

När det gäller progressiva glas är det viktigt att tänka på de många olika designernas för- och nackdelar. Men även kvaliteten på materialen, tillverkningssättet, och viktigast av allt - själva tillpassningen.

TILLPASSNING

Ett progressivt glas är ett mycket sofistikerat glas. Det är ofta anpassat efter dig redan i tillverkningsprocessen. Just därför är utprovning, tillpassning och justering avgörande för den slutliga funktionen. Ett glas kan vara hur avancerat som helst, men sitter inte till exempel det optiska centrumet korrekt blir resultatet ändå dåligt. Därför blir det sällan ett bra resultat om man köper sina glasögon via internet.

MATERIALEN

I grunden är det inte särskilt stora skillnader på de olika materialen. 99 % använder plastlinser och lika många procent är av samma goda kvalitet. Det som skiljer glastillverkarna åt är skyddsbehandlingarna mot repor, störande reflexer eller skadligt UV-ljus och hur väl man lyckas få dessa behandlingar att fästa på glasen. Här finns det fortfarande skillnader i kvalitet beroende på i vilken världsdel glasen tillverkas. Europa ligger fortfarande i framkant.

DESIGNER

Att det finns många olika typer av progressiva glas har antagligen inte undgått någon. Utvecklingen inom denna typ av mer tekniskt avancerade glas går ständigt framåt. Fördelen för dig som konsument är inte enbart att det kommer bättre progressiva glas på marknaden. Utan även att de glas som var bäst för bara 5 till 10 år sedan idag är lika bra, men betydligt billigare.

De flesta glastillverkare eller optikerbutiker anser naturligtvis att de har de bästa progressiva glasen eller minst lika bra glas som alla andra. Det går inte att mäta detta på ett säkert sätt. Man får lita på sin egen känsla och sitt sunda förnuft. En universell regel för de flesta branscher är att man får vad man betalar för. Det gäller även optik.

I vårt sortiment har vi både enkla väl beprövade progressiva glas, de mest sofistikerade glasen och de glas som ligger mittemellan. Valet av kvalitet är ditt. Men vi ger dig möjligheten att välja fritt.

Oavsett ditt val pressar vi priset på varje kvalitet. Du som kund ska få så mycket optik som möjligt för dina pengar.

Varmt välkommen!